Фунгицид Блу Бордо
Блу Бордо
Фунгіцид контактної дії проти широкого спектру збудників хвороб.
· Широкий спектр ефективності.
· Довготривалий захист.
· Ефективний навіть за нестабільних погодних умов.
· Ефективний також проти супутніх патогенів.
· Різнобічний механізм дії на патогена.
Діюча речовина. Сульфат міді, 770 г/кг.
Препаративна форма. порошок, що змочується.
Властивості. Блу Бордо — добре відомий та ефективний фунгіцид контактної дії проти широкого спектру збудників хвороб, зокрема проти найбільш економічно небезпечних: на яблуні проти парші, бактеріального опіку, плямистостей листя, бактерійного раку або гнилі кори та звичайного раку (нектрії); на винограді проти мілдью та антракнозу; на томатах і картоплі — проти фітофтори, альтернації і низки бактеріальних хвороб.
Діюча речовина — сульфат міді застосовується з успіхом десятки років в багатьох країнах світу, на багатьох сільськогосподарських культурах: плодових, овочевих та винограді.
Завдяки фізико-хімічним особливостям формуляції забезпечується відмінна адгезія з поверхнею рослини, що робить препарат незамінним в його застосуванні ранньою весною або восени після збору урожаю для зниження інфекційного фону, навіть за нестабільних погодних умов.
Препарат забезпечує потужну захисну дію від проникнення патогену в рослину.
Механізм дії препарату полягає в зв’язуванні іонів міді з функціональними групами білкових молекул патогенів, що спричиняє денатурацію білка, викликаючи пошкодження клітин та їх загибель..
Сумісність. Слід уникати змішування з препаратами, що сприяють утворенню кислого середовища: препарати, які містять фосетил-Al та азотовмісні препарати для позакореневого підживлення, що містять іони амонію (NH4+). Також може спостерігатися несумісність з препаративними формами: концентрати суспензії, що містять олію та текучі концентрати.
Перед застосуванням обов’язково переконайтесь у відсутності застережень бакових партнерів, що вказуються виробником на етикетці. Рекомендується провести тест на фізико-хімічну сумісність.
Застосування..
ВИНОГРАД
Мілдью . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,5–5,0 кг/га
Максимальна кратність обробок — 4.
Строк від останньої обробки
до збирання урожаю — 30 днів.
ЯБЛУНЯ
Парша, бактеріальний опік,
бактеріальний рак. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3,75–5,0 кг/га
після збору урожаю, ранньою весною до фази виходу
рожевого пуп’янка.
Максимальна кратність обробок — 4.
Строк від останньої обробки
до збирання урожаю — 30 днів.
КАРТОПЛЯ
Фітофтороз, альтернаріоз, бактеріальні хвороби: 3,75–5,0 кг/га
Максимальна кількість обробок: 3.
Термін очікування: див. на упаковці.
ТОМАТ
Фітофтороз, альтернаріоз, бактеріальні хвороби: 2,5–6,25 кг/га
Максимальна кількість обробок: 3.
Термін очікування: див. на упаковці
Максимальна кількість обробок — 3-4
Період очікування від обробки до збору врожаю не встановлюється.
Токсичність. Класифікація ВООЗ: 3 клас (малотоксичний).
Строки виходу працівників на оброблені площі для проведення механізованих робіт — 3 доби, для ручних — 7 діб після обробки.
Упаковка. 10 кг,